Pannbröd
Ingredienser
12 st
½ pkt (12 g) | jäst |
½ dl | flytande margarin eller matolja |
5 dl | mjölk |
1 tsk | salt |
3 msk | honung |
1 msk | brödkryddor, till exempel anis eller pomerans |
1 dl | havregryn |
2 dl | rågmjöl |
6 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
Så gör du
- Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Strö över lite mjöl och täck med duk. Låt jäsa i cirka 2 timmar.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 12 bitar och kavla ut dem till tunna, runda kakor gärna med en kruskavel.
- Grädda kakorna på båda sidorna i torr stekpanna på medelvarm platta. Lägg dem ovanpå varandra på galler och lägg duk över så att de håller sig mjuka. Ät pannbröden som nygräddade.