Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Öppen lasagne med tomat, svamp och pesto

Öppen lasagne med tomat, svamp och pesto

Ingredienser


2 portioner


Pastadeg

75 g
vetemjöl
25 g
mannagryn
1 stort
ägg
1 krm
salt

Pesto

1 kruka
basilika
2 dl
färsk spenat
0,75 dl
nötter, mandlar eller frön
3 msk
rypsolja
2 msk
riven hård lagrad ost
salt och peppar

Baddade körsbärstomater

1 ask
körsbärstomat
1
vitlöksklyfta
1 msk
rypsolja
salt och peppar
3 msk
vatten

Stekt svamp

2 dl
förbehandlad svamp eller 5 dl färsk
olja eller smör
salt och peppar

Till servering

nymald svartpeppar
flingsalt
lagrad hård ost
färsk spenat

Pasta


  1. Mät upp mjöl, mannagryn och salt och placera som en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mjölet och knäck i ägget i gropen.
  2. Vispa först sönder ägget med en gaffel och börja arbeta in mjölet från sidorna. Knåda in mera mjöl och arbeta degen med händerna. När degen lossar från bakbordet och inte kladdar fast är det lämpligt med mjöl. Annars kan det tillsättas lite extra mjöl. Knåda degen helst 7 minuter.
  3. Lägg in degen i en plastpåse/plastfolie i kylen för att vila minst en timme.
  4. Ta ut degen och kavla degen så tunn som det går. Skär sedan ut fyrkantiga lasagneplattor.
  5. Koka lasagneplattorna strax innan serveringen i saltat vatten ca 3 minuter eller tills de är mjuka.

Övriga förberedelser


  1. Mixa samtliga ingredienser till peston och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer olja eller vatten om peston är för tjock.
  2. Picka körsbärstomaterna med en vass kniv. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlöken i olja i en kastrull. Tillsätt tomaterna och låt steka en stund. Strö över salt och peppar. Häll på vattnet och låt badda på lästa värmen under lock ca 10 minuter.
  3. Stek svamp i smör eller olja och krydda med salt och peppar.

Innan servering


  1. Koka pastan, värm tomaterna och svampen.
  2. Lägg en lasagneplatta på botten av en djup tallrik och varva lasagneplattor med tomater och spad, svamp och pesto. Avsluta med nymald svartpeppar lite flingsalt, hyvlad ost och färsk spenat.

Om du har mindre tid till matlagningen kan lasagneplattor köpas färdiga.

Kategorier

  • Recept
  • Grönsaker
  • Pasta
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Öppen lasagne med tomat, svamp och pesto

Detta kan intressera dig

Silltårta

Silltårta

Recept
Varm havtornssoppa med glass och kakkrutonger

Varm havtornssoppa med glass och kakkrutonger

Recept
Stekt abborre med citronsås, stekt rödbeta, kokt potatis och picklad gurka

Stekt abborre med citronsås, stekt rödbeta, kokt potatis och picklad gurka

Recept
Friterade skal med dipp

Friterade skal med dipp

Hushåll | Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet