Murkelstuvning
Ingredienser
½ l | färska murklor eller 25 g torkade murklor |
1 liten | gul lök |
2 msk | smör |
2 msk | vetemjöl |
1 ½ | grädde |
1 dl | mjölk |
Svartpeppar, salt | |
Rågbröd | |
Ruccola |
Så gör du
- Koka murklor i två rena vatten i ett välventilerat utrymme. De torkade murklorna ska behandlas som färska.
- Lägg murklorna i en stor kastrull och häll på vatten. Till en liter murklor tar du 3 liter vatten. Koka murklorna 10 minuter, häll av vattnet och spola murklorna väl. Lägg dem på nytt i kallt vatten och koka i 10 minuter. Häll bort kokvattnet och spola murklorna ordentligt under kallt vatten.
- Fräs svamp och lök i smör. Tillsätt vetemjölet och rör om. Späd med grädde och mjölk. Avsmaka med svartpeppar och salt. Om du serverar stuvningen på rågbröd får den gärna vara tjock i konsistensen.
- Stek snabbt rågbrödsskivorna på båda sidor i smör i stekpanna. Lägg en sked murkelstuvning på brödskivan och dekorera med rucola.
