• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Murkelstuvning

Murkelstuvning

Ingredienser


½ l
färska murklor eller 25 g torkade murklor
1 liten
gul lök
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
1 ½
grädde
1 dl
mjölk
Svartpeppar, salt
Rågbröd
Ruccola

Så gör du


  1. Koka murklor i två rena vatten i ett välventilerat utrymme. De torkade murklorna ska behandlas som färska.
  2. Lägg murklorna i en stor kastrull och häll på vatten. Till en liter murklor tar du 3 liter vatten. Koka murklorna 10 minuter, häll av vattnet och spola murklorna väl. Lägg dem på nytt i kallt vatten och koka i 10 minuter. Häll bort kokvattnet och spola murklorna ordentligt under kallt vatten.
  3. Fräs svamp och lök i smör. Tillsätt vetemjölet och rör om. Späd med grädde och mjölk. Avsmaka med svartpeppar och salt. Om du serverar stuvningen på rågbröd får den gärna vara tjock i konsistensen.
  4. Stek snabbt rågbrödsskivorna på båda sidor i smör i stekpanna. Lägg en sked murkelstuvning på brödskivan och dekorera med rucola.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Måltid
  • Lunch
  • Huvudråvara
  • Svamp
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Murkelstuvning

Detta kan intressera dig

Marthaförbundet rekryterar: Projektkoordinator till fiskprojekt

Bli en ambassadör för den inhemska smartfisken! Marthaförbundet anställer en projektkoordinator till fiskprojektet "Smartfisk - från hav till tallrik".

Hushåll

Förbundsnytt: December 2024

I årets sista Förbundsnytt tackar vi för året som gick. Tack för att ni har läst, gillat och gett feedback! Här kommer några sista tips innan vi säger god jul och gott nytt år. Marthaförbundets kan...

Medlem

Lucka 7: Ungmarthas julkalender

Sugen på något snabbt, gott och hembakat? Här är ett recept på snabba bagels – perfekta för frukost, brunch eller när som helst du vill!

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet