• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Mujadara på mathavre

Mujadara på mathavre
Max 30 min

Ingredienser


6 portioner


1 L
vatten
3 msk
rybsolja
1 tsk
spiskummin
1
grönsaksbuljongtärning
1 tsk
salt
3 dl
gröna linser (gärna inhemska)
3 dl
mathavre

Löken

4 st
gula lökar
3 msk
rybsolja

Libanesisk toum på kikärtsspad

3 msk
kikärtsspad
½ tsk
vinäger eller citronsaft
2 dl
rybsolja
1 klyfta
vitlök
1 krm
salt

Så gör du:


  1. Skölj linserna. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningen, spiskummin, olja, linser och havre. Dra ner värmen och låt puttra på svag värme under lock i ca 15-20 min. (Det finns stor variation i koktid för både linser och mathavre så kolla förpackningen och justera koktid enligt den sort du använder.)
  2. Förbered under tiden löken. Hacka löken och stek sedan i olja under omrörning. Låt stekas ordentligt tills löken blir karamelliserad utan att den bränns vid.
  3. Lägg upp mathavreblandningen på ett fat och garnera med löken och oljan som löken stekts i. Servera med toum.

Toum


  1. Vispa ihop kikärtsspad och vinäger för hand med en ballongvisp i en bunke.
  2. Tillsätt olja i en tunn stråle medan du fortsätter vispa tills krämen tjocknar och blir fluffig och något glansig.
  3. Pressa i en klyfta vitlök och smaka av med salt.

MARTHA
TIPSAR

Toum är en fluffig libanesisk vitlökskräm som vanligtvis görs på äggvita, men det går precis lika bra att använda spadet från en förpackning kokta kikärter istället för äggvitan.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Syrat & fermenterat
  • Specialkost
  • Glutenfritt
  • Lättlagat
  • Förmånligt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Mujadara på mathavre

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet