Mozzarellasallad med pasta
Ingredienser
3 dl | pasta av flera olika sädesslag |
1 ½ l | vatten |
½ tsk | salt |
125 g | mozzarellaost eller brödost |
3–4 | tomater |
1 | salladshuvud |
Marinad |
|
---|---|
½ dl | rybsolja |
1 msk | vinäger eller balsamvinäger |
2 msk | apelsinsaft |
½ tsk | salt |
2 tsk | socker |
¼ tsk | grovmalen svartpeppar |
1 | krossad vitlöksklyfta |
½ dl | färska finskurna basilikablad eller 1 tsk torkad basilika |
Så gör du
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i vatten smaksatt med salt. Spola pastan med kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden. Tillsätt pastan och låt blandningen stå i kylskåp ungefär två timmar.
- Skär osten i tärningar, tomaterna i klyftor och salladsbladen i strimlor. Täck ett serveringsfat med salladsblad. Placera osten, tomaterna och den marinerade pastan på salladsbladen. Avnjut med gott bröd till.