Mörttartar
Ingredienser
150 g | mörtfilé |
½ msk | salt |
½ msk | socker |
½ dl | finhackad rödlök |
½ dl | dill eller gräslök |
½ | stark senap, Dijon |
1 tsk | pressad citron |
½ msk | smetana |
- Bena ur mörten och skär den sedan i små tärningar.
- Blanda ihop salt, socker och dill/gräslök med den tärnade mörten, låt stå i kylen ungefär en timme.
- Rör ner senap, citronsaft och smetana.
- Massan kan läggas på smörpapper och rullas ihop till cirka en 3–5 cm tjock rulle. Frys ner.
- Avlägsna smörpappret vid servering och skär portionsbitar. Alternativt lägg smeten i kylen och lägg upp med sked portioner vid serveringstillfället.
- Servera med en klick smetana, hackad gräslök, rödlök och en citronskiva.
