Morotsrulltårta
Ingredienser
4
 ägg
                    1 ½ dl
 socker
                    4 msk
 vetemjöl
                    2 msk
 potatismjöl
                    1 tsk
 bakpulver
                    1 krm
 ingefära
                    ½ tsk
 kardemumma
                    1 ½ tsk
 kanel
                    2 dl
 riven morot
                    ½ msk
 rypsolja
                    Fyllning
200 g
 naturell färskost
                    1 dl
 turkisk yoghurt
                    1 tsk
 vaniljpulver
                    ½
 ekologisk apelsin (rivet skal)
                    1 msk
 apelsinsaft
                    1 ½ dl
 florsocker
                    Så gör du
- Ta fram bakplåtspapper och en plåt. Olja pappret med lite rypsolja.
- Vispa äggen och sockret till en fluffig smet.
- Blanda de torra ingredienserna i en skild skål.
- Skala och riv morötterna fint på rivjärnet.
- Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt. Tillsätt även den rivna moroten.
- Bred ut smeten på bakplåten med det oljade bakplåtspappret och grädda i 200 graders ugn i 10 minuter.
- Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt den svalna en stund och förbered fyllningen under tiden.
- Vispa färskosten med florsockret. Tillsätt turkiska yoghurten, vaniljpulvret och rivet apelsinskal och saft. Gör fyllningen i god tid och ställ in i kylskåpet i cirka 30 minuter före du breder ut den på kakan.
- Bred ut fyllningen på den svalnade kakan och rulla ihop den.
- Låt rulltårtan stå kallt en stund före den skärs upp och serveras.
 
               
       
      