Morotsscones
Ingredienser
Cirka 8 scones
3 dl
 vetemjöl
                    3 dl
 havregryn
                    1 msk
 bakpulver
                    1 tsk
 salt
                    1 tsk
 socker
                    75 g
 smör
                    2 dl
 rivna morötter
                    1 burk (200 g)
 kvark
                    Så gör du
- Tvätta, skala och riv morötterna grovt med ett rivjärn. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt och socker i en djup skål. Smula smöret i blandningen och rör om ordentligt så att det blir en grynig massa. Rör ner rivna morötter och kvarken.
- Pressa ut degen försiktigt på bakplåten, använd lite mjöl så att det inte klibbar fast. Degen ska vara cirka 2 centimeter hög.
- Skär försiktigt ut stora fyrkanter, trekanter eller runda bitar.
- Grädda i mitten av ugnen 20 minuter. Låt dem svalna före du serverar dem.
 
               
      