• Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Giftfritt dagis
    • Matlust
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Distrikt, föreningar, kretsar
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Kontaktuppgifter
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Matkrans med rotsaker & kalkon

Matkrans med rotsaker & kalkon

Ingredienser


5–6 portioner


Kalkon, skinka eller rökt lax
Rucola
Hasselbackspotatis
6 st potatisar
Cirka ½–1 dl riven ost
Smör att smöra potatisarna med
Salt
Ugnsrostade rotsaker
3–4 morötter
2 st palsternackor
Betor
1–2 st betor (gulbeta, polkabeta, vitbeta)
Rosmarinmajonnäs
1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
Dijonsenap
1–1 ½ dl olja
En näve rosmarin
½ tsk salt
Ärtpesto
200 g (en påse) inhemska ärtor
½ dl rybsolja
1–2 vitlöksklyftor
En nypa salt
Picklad rödlök (1-2-3 lag)
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika
1 rödlök

Så gör du


  1. Förbered alla komponenter. Lägg upp på ett stort runt fat. Börja med att placera sallad på kanterna av fatet så det liknar en krans. Lägg sedan upp de olika komponenterna ovanpå salladen. Spritsa ut små klickar av majonnäs och ärtpesto. Placera till sist ut betor och den picklade löken.

Hasselbackspotatis


  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen och skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom.
  3. Ställ potatisarna med snitten uppåt i en ugnssäker form. Pensla potatisarna med smör och grädda cirka 20 minuter.
  4. Ta ut potatisarna ur ugnen och pensla ytterligare en gång till med smör, strö över lite salt och riven ost. Ställ tillbaka potatisarna i ugnen och grädda i ytterligare cirka 20 minuter tills de är mjuka.

Ugnsrostade rotsaker


  1. Skala och skär rotsakerna i bitar. Ringla över olja och rosta på 200 grader i cirka 20 minuter.

Betor


  1. Skala och skiva tunt.
  2. Koka upp vatten med salt och lägg ner betorna i det kokade vattnet och koka i cirka 3–5 minuter.
  3. Ta därefter upp betorna och låt svalna.

Rosmarinmajonnäs


  1. Lägg äggulan, senapen och vinägern i en skål och mixa med stavmixer, tillsätt olja i en tunn stråle tills önskad konsistens.
  2. Tillsätt rosmarin och salt.

Ärtpesto


  1. Blanda alla ingredienser och mixa.

Picklad rödlök (1-2-3 lag)


  1. Koka upp vattnet och tillsätt socker, rör om tills sockret löst sig i vattnet.
  2. Låt svalna en stund och tillsätt ättika och de tunt skivade rödlöksringarna.
  3. Låt löken ligga i lagen 2–3 timmar, detta för att löken ska få en god smak och fin färg.
  4. Den picklade löken som ligger kvar i sin lag kan förvaras i glasburk i ett par veckor i kylen.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Potatis
Matkrans med rotsaker & kalkon

Detta kan intressera dig

Fläckborttagning: Svett, fett, blod, kaffe med mera

Fläckborttagning: Svett, fett, blod, kaffe med mera

Hushåll
Paprikor är trädgårdsmästaren Carola Sandviks specialitet

Paprikor är trädgårdsmästaren Carola Sandviks specialitet

Hushåll | Marthaförbundet
Tomat- och äppelsylt

Tomat- och äppelsylt

Recept
UngMartha tipsar om städning, pyssel och tidsfördriv

UngMartha tipsar om städning, pyssel och tidsfördriv

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2021
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2021 Marthaförbundet

Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer