Marinerad siklöja med äpple & kapris
Ingredienser
Dag 1
500 g
 rensade hela siklöjor eller strömmingar (små)
                    1 dl
 ättiksprit (12 %)
                    5 dl
 vatten
                    1 msk
 salt
                    Marinad
1 dl
 olivolja
                    1
 handfull hackad dill
                    1 msk
 vatten
                    1 ½ msk
 vittvins- eller cidervinäger
                    Salt, peppar
                    1 ½ msk
 kapris
                    ½ liten
 skivad rödlök
                    2 små
 syrliga äpplen
                    Dag 1
- Klipp bort huvudet och dra bort ryggraden från fisken och dra av skinnet om det är möjligt.
- Blanda ättika, vatten och salt.
- Lägg filéerna i lagen och låt stå i kyl i ett dygn tills filéerna är gravade.
Dag 2
- Ta upp fisken ur lagen, skölj och låt rinna av.
- Blanda ihop marinaden med dillen, kaprisen och löken, smaksätt med salt och peppar.
- Lägg fiskfiléerna på ett serveringsfat och ringla på marinaden. Skär äppelbitarna i tunna skivor och lägg ovanpå fisken. Dekorera med örter.
- Servera med skärgårdslimpa, äppelbröd eller knäckebröd.
 
               
       
      