Marängtårta med lime
Ingredienser
10–12 bitar
Botten:
200 gram
havrekex
140 gram
smör
Fyllning:
2 dl
vispgrädde
1 burk
kondenserad mjölk
4
limefrukter
Maräng:
3
äggvitor
1 dl
socker
Gör så här:
- Smula sönder kex i en matberedare. Smält smöret och tillsätt i kexsmulet.
- Klappa ut kex-smörblandningen på botten av en kakform med löstagbar kant (26 cm i diameter), eller i en pajform. Grädda i 180 graders ugnsvärme i 10 minuter.
- Låt bottnen svalna. Tillred under tiden fyllningen. Vispa grädden till hårt skum. Blanda ner kondenserad mjölk. Tvätta limefrukten. Pressa ur saften och tillsätt i fyllningen. Blanda om och häll ut över kexbottnen. Ställ in formen i kylskåp över natten.
- Följande dag: Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker och vispa tills marängen är vit och glansig. Klicka ut marängen över den kalla tårtfyllningen så att all fyllning täcks. Grädda kakan i varm ugn, 225 grader i cirka 6 minuter, så att marängen får färg.
- Servera tårtan genast eller förvara i kylskåp till serveringen. Dekorera gärna tårtan med vinbär ur frysen och harsyra.
![Marängtårta med lime](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/marangtarta_lime_svartavinbar2_w.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/marangtarta_lime_svartavinbar2_w.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/marangtarta_lime_svartavinbar2_w.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/marangtarta_lime_svartavinbar2_w.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/marangtarta_lime_svartavinbar2_w.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/marangtarta_lime_svartavinbar2_w.jpg 1152w)