• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Lingonsemifreddo med lakritssmak

Lingonsemifreddo med lakritssmak
Över 60 min

Ingredienser


8 portioner


Ingredienser

1/2 dl
socker
1/2 dl
vatten
200 g
lingon
2
ägg
1 dl
socker
2 dl
vispgrädde (röd förpackning)
1 msk
lakritspulver

Så gör du


  1. Mät upp vatten och socker i en kastrull och koka upp. Tillsätt lingonen och blanda. Mosa några av lingonen, men inte alla. Låt svalna
  2. Separera äggulorna och äggvitorna. Vispa upp vitorna med 1/2 dl socker i en skål. Vispa sedan gulorna med 1/2 dl socker till ett poröst skum i en annan skål. Vispa till sist upp grädden i en tredje skål. Använd rena kärl!
  3. Blanda ner lingon och lakritspulver i äggulsblandningen och rör om. Tillsätt sedan den uppvispade grädden. Till sist viker du försiktigt ner äggviteskummet.
  4. Häll ner blandningen i en sockerkaksform eller en avlång brödform. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
  5. Semifreddon ska vara halvfrusen när den serveras. För att få ut semifreddon ur formen kan du ställa ner formen i ett hett vattenbad i cirka 30 sekunder innan du stjälper upp den på ett serveringsfat. Du kan också gröpa ur semifreddon direkt ur formen.

MARTHA
TIPSAR

Det går också att förbereda semifreddon några dagar på förhand. Flytta den då från frysen till kylskåpet ca 2 timmar innan servering.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Maträtt
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Mjölkprodukter
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Midsommar
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Lingonsemifreddo med lakritssmak

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet