• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Lammstek, palsternackor & koriander- & myntasås

Lammstek, palsternackor & koriander- & myntasås

Ingredienser


8–10 portioner


1 ½ kg
benfri lammstek (eller en stor benfri fårstek)
3 msk
färsk timjan, finhackad
2 msk
färsk rosmarin, finhackad
2 msk
mynta, finhackad
4 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
3 msk
balsamicosirap
Salt, svartpeppar
4
palsternackor

Koriander- & myntasås

2 dl
koriander
1 dl
mynta
3 dl
grekisk yoghurt
1
vitlöksklyfta
Olivolja
Socker, salt

Så gör du


  1. Skär bort senor från steken och lägg den i en ugnsform.
  2. Finhacka örterna och blanda med olivolja, krossade vitlöksklyftor, balsamicosirap och smaksätt med salt och svartpeppar. Gnid in blandningen över steken. Låt den marineras över natten.
  3. Sätt ugnen på 160 grader. Skala och skär palsternackorna i stavar och lägg dem runt steken. Ringla över olivolja och balsamicosirap (1–2 msk). Salta och peppra. Stek köttet tills innertemperaturen är cirka 60 grader. Låt köttet stå och dra under folie innan det skärs upp.

Koriander- & myntasås


  1. Mixa koriander, mynta, vitlök, yoghurt och olja med en stavmixer. Smaksätt med litet honung för att få en rundare smak. Salta och peppra.
  2. Servera med steken och palsternackorna.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Lammstek, palsternackor & koriander- & myntasås

Detta kan intressera dig

Samla kraft inför vintern - Marthadag i Borgå 15.11

När mörkret faller tidigare och dagarna blir kallare samlas vi till en dag fylld av gemenskap, kunskap och praktiska färdigheter. Marthadagen i Borgå den 15.11 bjuder på föreläsningar, stärkande ak...

Nyheter

Att köpa och sälja second hand

Att köpa begagnat är smart både för plånboken och miljön. Det gör att färre nya saker behöver tillverkas och sparar därmed naturresurser. Samtidigt kan du inreda hemmet billigare och själv tjäna ex...

Ekonomi

Marthas trolldeg

Pyssel och DIY

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet