• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Lammstek, palsternackor & koriander- & myntasås

Lammstek, palsternackor & koriander- & myntasås

Ingredienser


8–10 portioner


1 ½ kg
benfri lammstek (eller en stor benfri fårstek)
3 msk
färsk timjan, finhackad
2 msk
färsk rosmarin, finhackad
2 msk
mynta, finhackad
4 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
3 msk
balsamicosirap
Salt, svartpeppar
4
palsternackor

Koriander- & myntasås

2 dl
koriander
1 dl
mynta
3 dl
grekisk yoghurt
1
vitlöksklyfta
Olivolja
Socker, salt

Så gör du


  1. Skär bort senor från steken och lägg den i en ugnsform.
  2. Finhacka örterna och blanda med olivolja, krossade vitlöksklyftor, balsamicosirap och smaksätt med salt och svartpeppar. Gnid in blandningen över steken. Låt den marineras över natten.
  3. Sätt ugnen på 160 grader. Skala och skär palsternackorna i stavar och lägg dem runt steken. Ringla över olivolja och balsamicosirap (1–2 msk). Salta och peppra. Stek köttet tills innertemperaturen är cirka 60 grader. Låt köttet stå och dra under folie innan det skärs upp.

Koriander- & myntasås


  1. Mixa koriander, mynta, vitlök, yoghurt och olja med en stavmixer. Smaksätt med litet honung för att få en rundare smak. Salta och peppra.
  2. Servera med steken och palsternackorna.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Lammstek, palsternackor & koriander- & myntasås

Detta kan intressera dig

Lucka 11: Ungmarthas julkalender

Smördegspastejer med julens smaker Att baka egna pastejer av smördeg är både enkelt och roligt, och möjligheterna för fyllningar är nästan oändliga. I dagens lucka tipsar vi om en variant fylld med...

Pizza med potatis och palsternacka

Recept

Linn Jung är Marthaförbundets nya kommunikatör

Med en mångsidig bakgrund inom kommunikation, strategi och entreprenörskap tar Linn Jung med sig en bred erfarenhet som stärker förbundets kommunikationsteam.

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet