• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Lammkorv med kvannefrön (råkorv)

Lammkorv med kvannefrön (råkorv)
Över 60 min

Ingredienser


1200 g
lammkött (hög fetthalt)
800 g
nöt
Späck: Fetthalten bör vara 20–30 procent av helheten, använd ögonmått. Om det finns mycket insprängt fett i köttet behövs inte lika mycket tillsatt fett. Men om delarna inte är fettspäckade behöver fett tillsättas. Lamm-, gris eller nötfett passar bra. Vid användning av nötfett ska korven tillagas till 60–65 grader. Vid användning av grisfett ska korven tillredas till 68–70 grader.

Kryddning

32 g
havssalt
36 g
rybsolja (1/2 dl)
4 g
malen svartpeppar
3 g
malet fänkålsfrö
20 g
mosad vitlök
8 g
kvannefrön. Kvannefrön kommer från strandkvanne eller fjällkvanne, och kan plockas vilt, odlas i trädgården eller köpas i exempelvis hälsokostaffären. De kan ersättas med en blandning av kummin och fänkål.
  1. Skär det halvfrusna köttet och späcket i ungefär 1x1 cm stora strimlor. Blanda för hand med kryddorna och saltet.
  2. Mal i kvarn. Var noga med en jämn fördelning av ingredienserna.
  3. Häll i oljan. Bearbeta smeten med händerna tills den har en fin bindning och massan är som en stor köttbulle.
  4. Fyll smeten med korvhorn i tunna naturtarmar. Vrid eller snurra till små korvar.
  5. De färdiga korvarna förvaras kallt eller grillas eller steks omedelbart.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Lammkorv med kvannefrön (råkorv)

Detta kan intressera dig

Glutenfri bulladeg med saffransfyllning

Recept

Årets marthaglögg 2024

Recept

Glutenfri jullimpa

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet