Lammgryta
Ingredienser
400 g
lammkött
300 g
brysselkål
2
vitlöksklyftor
2 msk
inlagd paprika
150 g
surkål
5
rosépeppar
½ tsk
salt
1
rosmarinkvist
Så gör du
- Skär köttet i tärningar. Stek i gryta för att få fin färg. Slå på en skvätt varmt vatten, salt och kryddor och låt puttra ½ timme. Kolla vätskan under tiden.
- Tillsätt vitlök och paprika. Fortsätt småkoka en stund.
- Tillsätt den förvällda rosenkålen och surkålen och låt koka upp. Kontrollera smaken och servera med kokt potatis.
![Lammgryta](/uploads/Recept/_1200x1799_crop_center-center_82_line/lammgryta1.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1487_crop_center-center_82_line/lammgryta1.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/lammgryta1.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/lammgryta1.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1727_crop_center-center_45_line/lammgryta1.jpg 1152w)