Kycklingsoppa
Ingredienser
1 | vitlöksklyfta |
1 | rödlök |
1 tsk | riven ingefära |
1 krm | chilflakes/-pulver (kan uteslutas) |
2 | morötter |
½ | palsternacka (cirka 100 g) |
1 klyfta | kål (cirka 150 g) |
5 dl | vatten |
2 dl | kokosmjölk (200 g) |
1 | kycklingbuljongtärning |
200 g | grillad/kokt kyckling |
1 dl | majs |
½ dl vatten + 1 msk | majsstärkelse (maizena) |
1 | lime |
Så gör du
- Finhacka rödlök och skär rotfrukter och kål i bitar.
- Fräs pressad vitlök och hackad rödlök mjuk i olja i en kastrull.
- Tillsätt ingefära, eventuellt chili, rotfrukter, kål, vätska och buljongtärning.
- Låt koka tills rotsakerna har en bra konsistens. Dela under tiden kyckling i lämpliga bitar.
- Tillsätt kyckling, majs och häll ner redningen under omrörning. Smaka av med limesaft.
