Kyckling med kantarellröra
Ingredienser
4, cirka 500 g | kycklingfiléer |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar |
Matolja eller smör |
Svampröra |
|
---|---|
3 dl | djupfrysta eller färska kantareller |
1 | gul lök |
2 msk | matolja |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar |
Färsk persilja | |
1 dl | riven lagrad ost |
Så gör du
- Fräs svamp och lök var för sig i matoljan. Krydda med salt och peppar.
- Stek kycklingen i matolja i en stekpanna cirka 5 minuter på varje sida i medelvarm stekpanna.
- Ta undan ⅓ av svampen och lite av löken till garnering.
- Mixa resten av svampen och löken i en matberedare. Tillsätt persilja och ost och mixa till en puré.
- Lägg svampröran på kycklingen och garnera med de stekta svamparna och löken. Servera kokt ris och lättstekta grönsaker till kycklingrätten.