Kvargbulle
Ingredienser
5 dl
 mjölk
                    2 dl
 socker
                    1 tsk
 kardemumma
                    1 tsk
 salt
                    50 g
 jäst
                    1
 ägg
                    125 g
 smör
                    10 dl (600 g)
 vetemjöl
                    500 g
 kvarg
                    1
 ägg
                    1 dl
 socker
                    1 dl
 russin
                    1 tsk
 vaniljsocker
                    Till pensling: ägg
                    Så gör du
- Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll på mjölken och blanda i socker, salt och smält smör. Blanda ner mjöl. Blanda i resten av mjölet, lite åt gången. Låt jäsa i cirka ½ timme.
- Blanda kvargen med russin, socker, vanilj och ägg.
- Baka ut degen till runda bullar och låt dubbeljäsa.
- Tryck ner ett glas i mitten och klicka ner kvargfyllningen. Pensla med ägg.
- Grädda i 225 grader i cirka 12 minuter.
 
               
       
      