Kroppkakor
Ingredienser
1 l | potatismos, gärna rester |
2 | ägg |
2–3 dl | vetemjöl |
Fyllning |
|
---|---|
250 g | köttfärs |
1 pkt | bacon |
1 | lök |
1 | vitlöksklyfta |
1 dl | finklippt persilja |
Svartpeppar |
Så gör du
- Fräs köttfärs och baconstrimlor tillsammans med finhackad lök och pressad vitlök. Blanda ner persilja. Låt svalna.
- Blanda samman vetemjöl, ägg och potatismos till en rätt fast deg.
- Forma potatissmeten till 10–12 bullar i handen, det går smidigast med våta händer. Gör en fördjupning i bullen, lägg i en klick av fyllningen och täpp till. Placera på fuktat smörpapper till kokningen.
- Koka upp lättsaltat vatten. Koka några kroppkakor åt gången. Låt sjuda i fem minuter efter att de flutit upp till ytan.
- Servera tillsammans med rårörda lingon och brynt smör. Överblivna kroppkakor kan med fördel skivas och stekas i brynt smör följande dag.
