Kronans kaka
Ingredienser
2 dl
 mald mandel
                    150 g
 smör
                    3 dl
 socker
                    3
 ägg
                    5
 kokta kalla potatisar
                    ½ dl
 vetemjöl
                    1 ½ tsk
 bakpulver
                    1
 lime, saften
                    Florsocker till garnering
                    Så gör du
- Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Pressa den kokta kalla potatisen genom potatispress. Alternativt riv på rivjärn. Blanda ner potatisen i smeten.
- Rör ner vetemjöl, mandel och bakpulver i smeten. Smaksätt med limesaft.
- Smöra och bröa en form, helst med löstagbar kant. Häll smeten i formen och grädda i 180 graders ugnsvärme i cirka 50 minuter.
- Klipp till en liten papperskrona. Placera kronan på kakan och pudra florsocker på den något svalnade tårtan. Servera med en god vaniljsås eller en syrlig plommonkompott.
 
               
      