• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Korvbröd med grönkålssallad & senapsmajonnäs

Korvbröd med grönkålssallad & senapsmajonnäs

Ingredienser


För 4 personer


8
korvbröd/semlor/tunnbröd
8
små korvar, gärna kryddiga

Grönkålssallad

100 g
grönkål
1
äpple
½
lök
2 tsk
vinäger
1 krm
salt

Majonnäs

1
äggula
1 tsk
grovkornig senap
1 tsk
äppelcidervinäger
Ca 1½ dl
rypsolja
Salt & peppar

Hemlagade korvbröd

25 g
jäst
2½ dl
mjölk
2 msk
olja
½ tsk
salt
6-7 dl
jästbrödsmjöl

Grönkålssallad


  1. Skölj grönkålen och dra bort mittstjälken på bladen.
  2. Finhacka grönkålen, riv äpplet grovt och skiva löken tunt.
  3. Blanda med vinäger och salt.

Majonnäs


  1. Blanda äggula, senap och vinäger i en skål.
  2. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle under kraftig vispning (elvisp).
  3. Smaksätt majonnäsen med salt och peppar. 

Korvbröd


  1. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken.
  2. Tillsätt olja, salt och mjölet litet i taget och knåda in det sista mjölet tills det blir en smidig deg som lossar från skålens kanter.
  3. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek.
  4. Dela degen i 10 bitar. Rulla degbitarna runda och forma dem sedan avlånga genom att rulla dem mot bakbordet.
  5. Placera bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare under bakduk.
  6. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö eventuellt på vallmo- eller sesamfrön.
  7. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.



MARTHA
TIPSAR

Förbered tillbehören hemma och ta med på utflykten. Grilla korven över glöden och fyll korvbröden med grönkål, korv och senapsmajonnäs. Tänk på att förvara ingredienserna kallt vid varmare väder.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Mellanmål
  • Picknick
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Korvbröd med grönkålssallad & senapsmajonnäs

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet