• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Kokospannacotta med havtorn

Kokospannacotta med havtorn

Ingredienser


1 burk
kokosmjölk (400 ml)
1 dl
gelésocker multi
1
vaniljstång
2 dl
havtornssaft
¾ dl
gelésocker multi
Dekorera med hela havtorn eller kokosflarn

Så gör du


  1. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull. Häll på kokosmjölk och gelésocker. Värm upp under omrörning och låt koka en halv minut.
  2. Ta bort vaniljstången och fördela på fyra glas. Lägg glasen i kylskåp och låt stelna i ett par timmar eller till nästa dag.
  3. Lägg havtornssaft och gelésocker i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt koka en halv minut. Ta ut glasen ur kylskåpet och fördela havtornslagret försiktigt på pannacottan. Du kan använda en sked som hjälp och hälla via skeden.
  4. Låt stelna i kylskåp i ett par timmar. Detta lager blir inte lika stelt som kokosdelen. Servera med hela havtorn eller garnera med kokosflarn.




Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Jul
  • Specialkost
  • Vegan
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Kokospannacotta med havtorn

Detta kan intressera dig

Är du redo för helgens examensfest? 4 frågor att ställa sig!

Nu är det dags att duka upp inför helgens examensfester. Här kommer några sista minuten-frågor att kolla upp!

Hushåll

Välkommen på marthakväll i Pensala 6.3!

Välkommen på en inspirerande marthakväll i Pensala den 6 mars! Kvällen bjuder på samtal om kulturspannmål, hälsosam kost, föreningskommunikation och en hållbar vardag. Kom och njut av kaffe, givand...

Nyheter

Kristina Creutz får årets matkulturpris 2024

Marthaförbundet firar den finlandssvenska matkulturdagen den 9 oktober på Malmgård i Lovisa. Årets matkulturtema är kulturspannmål. Filosofie doktor Kristina Creutz, grevinna på Malmgård, tilldelas...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet