Kokosdoftande thaigryta
Ingredienser
6 portioner
1
palsternacka
1 liten
squash
1 liten
rödlök
600 g
kycklingfilé
1 dl
kokosmjölk, kan med fördel bytas ut mot sojagrädde
1 msk
finriven färsk ingefära
1–2 msk
röd currypasta
4 dl
kokta kidneybönor eller adzukibönor
1
lime, finrivet skal och saft
2 msk
finhackad koriander eller basilika
Olja för stekning
Ris till servering
Så gör du
- Skala och tärna palsternackan grovt. Tärna squashen i lika stora bitar. Klyfta rödlöken.
- Strimla kycklingen och stek i olja några minuter. Tillsätt kokosmjölken med ingefära och currypasta, koka upp.
- Vänd ner palsternackan och låt puttra cirka 5 minuter. Vänd ner rödlök, bönor och squash och låt puttra i ytterligare 5 minuter tills alla ingredienser är mjuka.
- Smaka av med saft och skal från lime, salt och en nypa socker. Strö över kryddgrönt och servera med jasmin- eller avorioris.
![Kokosdoftande thaigryta](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1152w)