Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Knäckebröd

Knäckebröd

Ingredienser


16 st


50 g
jäst
5 dl
rumsvarm mjölk
1 tsk
salt
½ msk
kummin
1 l
rågmjöl
100 g
rumsvarmt smör
½ dl
rågmjöl
Cirka 1 ½ dl
vetemjöl

Så gör du


  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll på först lite av mjölken, sedan resten och lös upp jästen. Tillsätt salt, kummin och rågmjölet. Arbeta samman det till en deg och låt den jäsa cirka 20 minuter.
  2. Arbeta in matfettet och det resterande råg- och vetemjölet i den jästa degen. Degen får inte bli för hård. Låt jäsa ytterligare cirka 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 bitar. Forma dem till runda bollar. Mjöla bordet och kavla ut bollarna till runda kakor. Flytta över dem på en plåt och kavla ut dem till cirka 20 cm i diameter. Vänd emellanåt på degen sa att den inte fastnar på bordet, mjöla mera om det behövs. Använd en kruskavel till de sista tagen, när brödet är på plåten. Ta ut ett runt hål i mitten.
  4. Grädda i 275 grader i cirka 5 minuter. Sätt in 2 plåtar samtidigt. När den översta plåtens knäckebröd blivit ljusbruna kan plåtarna byta plats, så att alla knäckebröden får en vacker mörkare brun färg och känns torra, eller grädda i varmluftsugn i 250 grader.

MARTHA
TIPSAR

Hembakat knäckebröd är en delikatess. Kom ihåg att ta ut mjölken och smöret ur kylskåpet i god tid!

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Knäckebröd

Detta kan intressera dig

Sofias odlingstips: Kallsådd och inomhusodling i mars

Sofias odlingstips: Kallsådd och inomhusodling i mars

Hushåll
Marthas bästa julförslag

Marthas bästa julförslag

Lucka 12: Hallongrottor

Lucka 12: Hallongrottor

UngMartha
Asiatiska strömmingsbullar

Asiatiska strömmingsbullar

Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet