• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Kirskålpaj med valnötter

Kirskålpaj med valnötter
Max 60 min

Ingredienser


4 portioner


Botten

2 dl
havreflingor
1 dl
speltmjöl eller grahamsmjöl
1 tsk
bakpulver
1 dl
mjölk
1 dl
kallpressad rybs-eller olivolja
en nypa salt

Fyllning

1 l
kirskål
1
lök eller ett knippe vårlök
2 dl
gräddmjölk
2
ägg
1 dl
riven ost
salt och peppar
valnötter
en skvätt olja att steka i
(smulad getost)

Så gör du


  1. Blanda samman de torra ingredienserna till bottnen. Rör ner oljan och mjölken. Degen blir klibbig. Klicka ner degen i smorda portionsformar eller en större pajform. Platta ut med mjölad hand.
  2. Förgrädda bottnen i 180 graders ugnsvärme i cirka 8–10 minuter.
  3. Förbered under tiden fyllningen. Skölj kirskålen, låt rinna av. Finhacka löken och grovhacka kirskålen.
  4. Värm upp en skvätt olja i pannan och fräs löken, tillsätt kirskålen så att den får fräsa med en stund. Blanda samman äggstanningen.
  5. Bred ut kirskål-lökblandningen över pajbottnen och slå över äggstanningen. Strö över av riven ost och nötterna.
  6. Grädda i 180 graders ugnsvärme cirka 20 minuter eller tills äggstanningen stelnat och tagit färg. Toppa med getost och kirskål. Njut!

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Salta bakverk
  • Pajer
  • Huvudråvara
  • Vilda växter
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Kirskålpaj med valnötter

Detta kan intressera dig

Marthaförbundet deltar i sommarens Pride-parader

Marthaförbundet står upp för alla människors rätt att vara sig själva och deltar även i år i flera Pride-evenemang runtom i Svenskfinland.

Nyheter

Lucka 15: Ungmarthas julkalender

Krispig crostini toppad med krämig getost, karamelliserade päron och färsk rosmarin – en elegant förrätt eller ett gott småplock till glöggmyset.

UngMartha

Städa i trädgården när hösten kommer

Hösten är här på allvar och det börjar bli dags att fundera på städning, odling och sådd. Nu är det dags att göra trädgården redo för vintern!

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet