• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Kavring

Kavring

Ingredienser


1 limpa


¼ dl
linfrön
1 dl
solrosfrön
1 dl
rågkross
½–1 tsk
salt
2 dl
kokande vatten
2 dl
surmjölk
¼ dl
honung
1½ dl
rågmjöl
2 dl
vetemjöl
1 ½ tsk
matsoda 

Så gör du


  1. Blanda frön, rågkross och salt i en skål. Rör ner kokande vatten och låt svalna eller stå intäckt till följande dag.
  2. Rör ner surmjölk, honung och rågmjöl i skålen. Blanda matsoda med vetemjölet och tillsätt i skålen. Rör om till en jämn deg.
  3. Häll ner degen i en smord brödform. Grädda brödet i 175 grader cirka 1 timme. Låt brödet svalna en stund innan det stjälps upp.

Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Bröd
  • Limpor
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Kavring

Detta kan intressera dig

Glutenfri bulladeg med saffransfyllning

Recept

Årets marthaglögg 2024

Recept

Glutenfri jullimpa

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet