• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Kantarellpaj

Kantarellpaj

Ingredienser


Pajbotten

3 dl
vetemjöl
1 dl
speltmjöl
150 g
smör, kallt
3 msk
kallt vatten
1 l
kantareller
2 msk
smör
1 dl
finklippt persilja
1 liten
purjolök i ringar
3
ägg
2 dl
grädde
1 dl
mjölk
1 dl
riven stark ostSalt och nymalen svartpeppar

Så gör du


  1. Mät upp mjöl i en skål och lägg i smöret. Knåda ihop till en grynig massa med fingrarna eller i matberedaren. Häll i vattnet och knåda snabbt till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i formen, gärna en form med löstagbar kant på cirka 26 cm diameter.
  3. Ställ in i kylen och låt vila i cirka 20 minuter.
  4. Stek svampen i torr panna tills vätskan försvinner. Tillsätt sedan en smörklick och purjolöken i den heta pannan. Fräs i 5–7 minuter. Smaka av med svartpeppar och persilja.
  5. Vispa ihop äggstanningen och salta.
  6. Häll ut fyllningen och äggstanningen samt överst riven ost i pajskalet och baka pajen i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Huvudråvara
  • Svamp
  • Restmat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Kantarellpaj

Detta kan intressera dig

Marthas trolldeg

Pyssel och DIY

Finns det risk för elavbrott? Tänk på det här!

Hur förberedd är du om strömmen plötsligt försvinner? Genom att planera i förväg kan du säkerställa att vardagen flyter på även vid ett strömavbrott. Här följer några snabba tips för att klara situ...

Hushåll

Bärpaj på långpanna

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet