• Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Projekt & kampanjer
    • Martha 120
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Visa alla
  • Kontakt
    • Kontaktuppgifter
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Kantarellpaj

Kantarellpaj

Ingredienser


Pajbotten
3 dl vetemjöl
1 dl speltmjöl
150 g smör, kallt
3 msk kallt vatten
1 liter kantareller
2 msk smör
1 dl finklippt persilja
1 liten purjolök i ringar
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl riven stark ostSalt och nymalen svartpeppar

Anvisning


  1. Mät upp mjöl i en skål och lägg i smöret. Knåda ihop till en grynig massa med fingrarna eller i matberedaren. Häll i vattnet och knåda snabbt till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i formen, gärna en form med löstagbar kant på cirka 26 cm diameter.
  3. Ställ in i kylen och låt vila i cirka 20 minuter.
  4. Stek svampen i torr panna tills vätskan försvinner. Tillsätt sedan en smörklick och purjolöken i den heta pannan. Fräs i 5–7 minuter. Smaka av med svartpeppar och persilja.
  5. Vispa ihop äggstanningen och salta.
  6. Häll ut fyllningen och äggstanningen samt överst riven ost i pajskalet och baka pajen i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Huvudråvara
  • Svamp
  • Svinnkampen
Kantarellpaj

Detta kan intressera dig

Äggvitekristyr från Marthas kokbok

Äggvitekristyr från Marthas kokbok

Recept
Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

Recept
Citronpaj

Citronpaj

Recept
Ansiktsmask för torr hud

Ansiktsmask för torr hud

DIY | Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2019
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Marthaåret 2019
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Uppdrag Z
  • Integritetspolicy
© 2019 Marthaförbundet