Kalljästa zucchinibröd
                        
                            
                        
                        Över 60 min
                    
                                Ingredienser
8 bröd
10 g
 jäst
                    2 1/2 dl
 kallt vatten
                    2 dl
 spelt- eller havreflingor
                    3/4–1 tsk
 salt
                    1 msk
 olja
                    ca 150 g
 zucchini
                    ca 6 dl
 vetemjöl
                    Så gör du:
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen har löst upp sig.
- Tillsätt flingor, salt och olja.
- Skala och riv zucchinin, rör ner i degen.
- Blanda ner mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg som lossnar från degbunkens kant. (Knåda degen ordentligt eller använd en hushållsassistent.)
- Låt degen jäsa i cirka 1 timme under bakduk i rumstemperatur.
- Lägg upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i åtta delar och forma till runda bröd.
- Lägg bröden på en bricka eller på en bakplåtspappersklädd plåt, täck med bakduk och ställ in i kylen över natten, eller i minst 8 timmar.
- Ta ut bröden och grädda i mitten av ugnen i 250 grader i cirka 12 minuter.
 
               
      