• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Kalljästa zucchinibröd

Kalljästa zucchinibröd
Över 60 min

Ingredienser


8 bröd


10 g
jäst
2 1/2 dl
kallt vatten
2 dl
spelt- eller havreflingor
3/4–1 tsk
salt
1 msk
olja
ca 150 g
zucchini
ca 6 dl
vetemjöl

Så gör du:


  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen har löst upp sig.
  2. Tillsätt flingor, salt och olja.
  3. Skala och riv zucchinin, rör ner i degen.
  4. Bland ner mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg som lossnar från degbunkens kant. (Knåda degen ordentligt eller använd en hushållsassistent.)
  5. Låt degen jäsa i cirka 1 timme under bakduk i rumstemperatur.
  6. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i åtta delar och forma till runda bröd.
  7. Lägg bröden på en bricka eller på en bakplåtspappersklädd plåt, täck med bakduk och ställ in i kylen över natten, eller i minst 8 timmar.
  8. Ta ut bröden och grädda i mitten av ugnen i 250 grader i cirka 12 minuter.

MARTHA
TIPSAR

Kalljäst bröd passar utmärkt till frukosten. Sätt degen i kylskåpet kvällen innan och baka ut samt grädda på morgonen.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Mellanmål
  • Buffé
  • Maträtt
  • Bröd
  • Semlor
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Spannmål
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Kalljästa zucchinibröd

Detta kan intressera dig

8 tips för ett mer välorganiserat hem

Vill du ha ett hem som känns prydligt utan att städningen tar över din vardag? Här kommer 8 enkla tips!

Hushåll

Buss från Vasa

Anmälan till resa från Österbotten/Sydösterbotten till Mariehamn och Marthaförbundets årsmöte 16-18.5.2025

Medlem

Glutenfri ugnsgröt på havrekorn

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet