• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Kalljästa zucchinibröd

Kalljästa zucchinibröd
Över 60 min

Ingredienser


8 bröd


10 g
jäst
2 1/2 dl
kallt vatten
2 dl
spelt- eller havreflingor
3/4–1 tsk
salt
1 msk
olja
ca 150 g
zucchini
ca 6 dl
vetemjöl

Så gör du:


  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen har löst upp sig.
  2. Tillsätt flingor, salt och olja.
  3. Skala och riv zucchinin, rör ner i degen.
  4. Bland ner mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg som lossnar från degbunkens kant. (Knåda degen ordentligt eller använd en hushållsassistent.)
  5. Låt degen jäsa i cirka 1 timme under bakduk i rumstemperatur.
  6. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i åtta delar och forma till runda bröd.
  7. Lägg bröden på en bricka eller på en bakplåtspappersklädd plåt, täck med bakduk och ställ in i kylen över natten, eller i minst 8 timmar.
  8. Ta ut bröden och grädda i mitten av ugnen i 250 grader i cirka 12 minuter.

MARTHA
TIPSAR

Kalljäst bröd passar utmärkt till frukosten. Sätt degen i kylskåpet kvällen innan och baka ut samt grädda på morgonen.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Mellanmål
  • Buffé
  • Maträtt
  • Bröd
  • Semlor
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Spannmål
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Kalljästa zucchinibröd

Detta kan intressera dig

Föreläsning: Smartfisk - hållbar fisk på tallriken

Vill du lära dig mer om hur du kan välja fisk på ett sätt som är både gott, hälsosamt och hållbart? Välkommen på en inspirerande föreläsning om Smartfisk! Föreläsningen arrangeras i samarbete med H...

Emmergröt med smak av morotskaka

Recept

Fira matkulturdagen med oss på Malmgård!

Anmälan till en av årets största marthafester har öppnat. På huvudfesten 9.10 presenterar vi det nylanserade matkulturmagasinet, vi delar ut årets matkulturpris och vi njuter av en fantastisk midda...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet