• Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Projekt & kampanjer
    • Martha 120
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Visa alla
  • Kontakt
    • Kontaktuppgifter
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Kalljästa semlor

Kalljästa semlor

Ingredienser


25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 dl semlekross/flingor+kross
1 tsk salt
2 msk rybsolja
1 dl rågmjöl
4 dl speltmjöl
10 torkade aprikoser
Cirka 5 dl vetemjöl

Så gör du


  1. Smula jästen i en degbunke. Rör ut jästen i vatten. Tillsätt semlekross, salt och olja.
  2. Rör ner rågmjöl och spelmjöl. Klipp aprikoserna i bitar och tillsätt i degbunken. Knåda in vetemjöl lite i taget tills degen känns smidig. Låt jäsa i kylskåp över natten.
  3. Ta ut degen och knåda ut den på ett mjölat bakbord. Dela degen i ungefär 20 bitar och forma till semlor. Låt jäsa i cirka 1 timme på plåt. Grädda ungefär 12 minuter i 225 grader.

Kategorier

  • Hushåll
  • Barn & Mat
  • Recept
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Maträtt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Spannmål
Illustrerat recept Visa
Kalljästa semlor
Illustrerat recept Visa

Detta kan intressera dig

Nytt marthaprojekt för hälsofrämjande arbete bland äldre

Nytt marthaprojekt för hälsofrämjande arbete bland äldre

Marthaförbundet
Bärbulle

Bärbulle

Ekologi | Recept
Kråkbärs-rönnbärsgelé

Kråkbärs-rönnbärsgelé

Recept
Tjinuskiäpplen med strössel

Tjinuskiäpplen med strössel

Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2019
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Marthaåret 2019
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Uppdrag Z
  • Integritetspolicy
© 2019 Marthaförbundet