Kållåda
Ingredienser
1 ½ kg
 kål (ett mindre kålhuvud)
                    2 msk
 olja
                    400 g
 köttfärs
                    1
 lök
                    2
 vitlöksklyftor
                    1 dl
 risgryn
                    3 dl
 vatten
                    2 dl
 grädde
                    Salt, peppar
                    3 msk
 sirap
                    1 msk
 soja
                    Så gör du
- Ansa kålhuvudet, skär i små bitar. Bryn kålen i stor panna och låt badda i cirka 35 minuter.
- Koka upp riset i vatten och tillsätt grädden då vätskan sugits upp. Koka mjukt till en ”gröt”.
- Bryn under tiden lök, vitlök och köttet. Smaksätt.
- Blanda samman kål, ris och kött i en smord ugnsfast form. Grädda i 180 graders ugnsvärme i cirka 50 minuter. Servera med rårörda lingon.
 
               
       
      