• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Inlagd gurka

Inlagd gurka
Max 45 min

Ingredienser


500 g
frilandsgurka
1 dl
ättika
3 dl
vatten
1 dl
socker
2 msk
havssalt

Smaksättningsförslag

1
bit skalad och skivad pepparrot och 1 tsk senapsfrön
2
skivade vitlöksklyftor och 5–6 dillkronor
1
bit skalad och skivad pepparrot, några svartvinbärsblad
2
skalade och skivade vitlöksklyftor och skivad chili enligt smak

Gör så här


  1. Koka lagen i cirka 10 minuter och låt svalna.
  2. Skölj gurkorna noggrant och låt rinna av.
  3. Skiva gurkorna och varva gurkor och smaksättning i rena och steriliserade glasburkar.
  4. Täck med den avsvalnade lagen. Placera en lätt tyngd ovanpå (till exempel en hushållspåse med vatten i) så att gurkorna täcks med lag. Förslut burken.
  5. Förvara svalt eller kallt, högst 10 grader.

Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.

MARTHA
TIPSAR

Frilandsgurkor passar bra att lägga in på burk och njuta av vid ett senare tillfälle. Gurkorna passar bra på smörgåsen eller som tillbehör till måltiden. Testa olika smaksättningar och hitta din favorit.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Höst
  • Maträtt
  • Inläggningar
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Specialkost
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Inlagd gurka

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet