• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Id på irakiskt vis

Id på irakiskt vis

Ingredienser


1
stor id
1
paprika
1
lök
Olja till fritering
Färska örter till servering

Marinad

1–2 tsk
curry
1 tsk
paprika
1 tsk
vitlökspulver/alternativt 2 krossade vitlöksklyftor
½ dl
citronsaft
2–3 tsk
salt
  1. Rensa och filea iden.
  2. Blanda kryddorna med citron och salt och gnid in fisken i marinaden. Låt marinera i en dryg halvtimme.
  3. Hetta upp olja i en djup panna. Fritera fisken i ungefär 10 minuter.
  4. Servera med stekt paprika, stekt lök och färska kryddor.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Id på irakiskt vis

Detta kan intressera dig

Pizza med svamp och blåbär

Recept

Grynsallad med ärter, rökt mört & picklade rädisor

Recept

Basrecept för gröt på mannagryn

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet