Höstsallad
Ingredienser
1
 kruksallad
                    2–3
 stjälkselleri
                    1 liten
 blomkål
                    2
 äpplen
                    2–3
 tomater
                    Dressing
½ dl
 citronsaft
                    2 msk
 honung
                    1 msk
 finhackade blad av mynta eller citronmeliss
                    ½–1 dl
 finhackad persilja eller gräslök
                    ½ dl
 olja
                    En nypa grönpeppar
                    Så gör du
- Skär eller riv salladsbladen mindre och bred ut dem på bottnen och kanterna av serveringskärlet.
- Skär äpple, selleri och blomkål i strimlor och tomaterna i klyftor. Bred ut tomatskivorna i cirkel längs salladsskålens kanter. Häll de övriga grönsakerna i mitten.
- Tillred dressingen genom att blanda de övriga dressingingredienserna i citronsaften. Häll dressingen över salladsingredienserna. Låt smaksättas en stund i svalt.
 
               
      