Hemlagad mysli
Ingredienser
4 dl | havreflingor |
4 dl | rågflingor |
1 dl | solrosfrö |
1 dl | vetekli |
1 dl | vetegroddar |
1 dl | pumpafrön |
1 dl | krossade nötter (hasselnöt, valnöt, pinjenöt eller paranöt ) |
1 dl | hackade torkade bär eller frukter (frystorkade blåbär och hallon eller torkat äpple) |
några matskedar honung (kan uteslutas) |
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader.
- Krossa eller hacka nötter. Lägg flingor, frön och nötter i långpannan. Rör ner lite honung om du vill ha en sötare mysli.
- Rosta i långpanna i ungefär 15 minuter. Rör om då och då så det inte blir bränt. Hacka undertiden de torkade frukter du vill ha i myslin.
- Ta ut myslin och låt den svalna. Tillsätt russin och hackade torkade frukter när myslin har svalnat. Förvara myslin torrt och lufttätt, tillexempel i en eller flera glasburkar.
