Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Havrebröd

Havrebröd

Ingredienser


2 bröd


1 påse
torrjäst, eller 25 g färskjäst
3 1/2 dl
vatten
3 msk
linfrön
3 msk
sesamfrön
2 msk
rybsolja
1 tsk
salt
2 dl
havreflilngor
1 dl
jästbrödsmjöl
4-5 dl
vetemjöl
lin- och sesamfrön för dekorering

Så gör du


  1. Blanda ihop jäst, vatten, frön, olja och salt i en stor bunke. Rör ner havreflingor, fullkornsvetemjöl och det mesta av vetemjölet, men spara cirka 1 dl till senare.
  2. Knåda degen i 10–15 minuter tills den blivit slät och inte längre känns kladdig. Om degen verkar för kladdig kan du lägga i det resterande vetemjölet medan du knådar. Täck degen med en bakduk och låt jäsa minst 30 minuter.
  3. Ta degen ur skålen och dela i två lika stora bitar. Platta ut bitarna för att klämma ut de största luftbubblorna. Vik in två sidor mot mitten, så att du får en rektangel med två rundade ändor. Rulla sedan ihop brödet från den övre ändan neråt.
  4. Placera bröden med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader.
  5. Pensla eller spreja bröden lätt med vatten, strö över mera lin- och sesamfrön. Om du vill kan du försiktigt skära ett eller flera snitt på toppen. Använd då en liten vass kniv, och håll den i 45 graders vinkel. Skär ungefär 1 cm djupt.
  6. Grädda brödet i mitten av ugnen i 30–40 minuter. Om bröden får för mycket färg kan du sänka värmen till 200 grader under gräddningen. Bröden är färdiga när det låter ihåligt då man knackar mot brödets botten. Ta ut och låt svalna på ett galler.

Kategorier

  • Recept
  • Bröd
  • Salta bakverk
  • Spannmål
  • Vegan
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Havrebröd

Detta kan intressera dig

Kycklinglåda med korn

Kycklinglåda med korn

Recept
Pastagratäng med linser

Pastagratäng med linser

Recept
Potatis- och köttlåda i ugn

Potatis- och köttlåda i ugn

Recept
Ugnsomelett med fiskröra

Ugnsomelett med fiskröra

Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet