Hasselnötskex med vitchoklad
Ingredienser
175 g
smör
1 dl
socker
2 dl
hasselnötter
3 dl
vetemjöl
2 msk
mjölk
Vitchoklad
Så gör du
- Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna eller mal dem i en matberedare.
- Vispa smör och socker poröst, tillsätt mjölet och de malda nötterna. Blanda till sist i mjölken.
- Rulla degen till fingertjocka längder. Lägg dem bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Skär alla längder i 5 cm stora bitar.
- Grädda i cirka 12 minuter och låt svalna.
- Smält vit choklad i vattenbad. Ringla chokladen vackert över kexen och låt stelna.
![Hasselnötskex med vitchoklad](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/kakor5.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/kakor5.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/kakor5.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/kakor5.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/kakor5.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/kakor5.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/kakor5.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/kakor5.jpg 1152w)