Halloumistroganoff
Ingredienser
200 g | halloumi |
½ msk | matolja |
2 | gula lökar |
1 klyfta | vitlök |
3 msk | tomatpuré |
2 dl | matlagningsgrädde eller 1 dl vispgrädde |
400 g | krossade tomater |
1 tärning | grönsaksbuljong |
1–2 | morötter |
½ msk | dijonsenap |
1 tsk | honung |
1 tsk | balsamvinäger |
1 tsk | torkad timjan |
Salt, peppar | |
Sallad till servering |
Så gör du
- Skär halloumin i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag.
- Häll på grädde, krossade tomater och buljongtärning. Skär morötter i stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.
- Smaka av med senap, balsamvinäger, honung, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket. Servera med kokt potatis, ris eller quinoa tillsammans med en sallad.
