Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Hallonstrutar

Hallonstrutar

Ingredienser


12 stycken


Strutar

2
äggvitor
1 dl
florsocker
1 dl
siktat speltmjöl
50 g
smält smör

Hallonglass

3 dl
vispgrädde
3
ägg
3/4 dl
florsocker
300 g
hallon

Strutar


  1. Klipp ut en cirkel ur en bit kartong att ha som mall. Gör cirkeln ungefär 14 cm i diameter.
  2. Vispa samman äggvitan och sockret. Blanda ner speltmjölet till en slät smet. Tillsätt det smälta smöret under omrörning.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Använd mallen, rita svagt med blyertspenna på bakplåtspappret. Klicka ut smeten i cirklar inom mallen. Bred ut rätt tunt.
  4. Grädda i 200 graders ugnsvärme i cirka 4 minuter.
  5. Lösgör varje rundel och vik till en strut. Sätt ner i ett smalt glas för att svalna.
  6. Tips! Grädda bara några i gången så du hinner snurra strutarna innan de stelnar. Om så skulle ske, sätt in dem i ugnen för 1–2 minuter så mjuknar de åter.

Hallonglass


  1. Vispa grädden. Tillsätt äggen och florsockret och vispa i ytterligare någon minut. Tillsätt hallonen och rör om. Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om då och då under de första timmarna för en jämnare konsistens.
  2. För enkelhetens skull används det hela ägg i detta recept. Du kan också göra en mer traditionell glass genom att bara använda gulorna på äggen. Ytterligare en annan variant är att dela på gulan och vitan och vispa vitan till ett hårt skum och vända ner i den färdiga glassmeten tillsammans med hallonen. Pröva dig fram till bästa resultat.

Prisuträkning, 2013: 12 st, 0,58 euro/st, med egna bär 0,36 euro/st

MARTHA
TIPSAR

Smultron och blåbär passar också bra i glassen.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Maträtt
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Mjölkprodukter
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Midsommar
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Hallonstrutar

Detta kan intressera dig

Från restprodukt till resurs  – dags att börja uppskatta ullen igen!

Från restprodukt till resurs – dags att börja uppskatta ullen igen!

Hushåll

Smörbullar

Medlemsnytt december 2022

Medlemsnytt december 2022

Laga energismart mat i mikron

Laga energismart mat i mikron

Hushåll

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet