Hallongrottor
Ingredienser
20 stycken
200 gram | smör, rumsvarmt |
1 dl | socker |
1 tsk | vaniljsocker |
1 tsk | bakpulver |
4 ½ dl | vetemjöl |
Fyllning |
|
---|---|
cirka ½ dl | hallonsylt som tål ugnsvärme |
Gör så här:
- Vispa smör och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smörskummet med en träslev. Arbeta samman till en deg. Om degen känns väldigt klibbig kan den sättas en stund i kylskåp, då är det lättare att baka ut kakorna.
- Forma degen till en rulle på cirka 20 cm. Skär till 20 jämnstora bitar som du rullar till kulor. Placera dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölat finger. Klicka i lite hallonsylt i varje grop.
- Grädda i 175 grader cirka 20 minuter.
