Hallon- och vaniljsoppa
Ingredienser
För 4 personer
1 liter
vatten
200 g
inhemska frysta hallon
¾ dl
socker
½ tsk
vaniljpulver
Redning
1 dl
kallt vatten
2–3 msk
potatismjöl
Gör så här
- Koka hallon, vatten, socker och vaniljpulver i en kastrull i ca 10 minuter.
- Blanda under tiden redningen med potatismjölet med det kalla vattnet i en liten skål.
- Tillsätt redningen i kastrullen under omrörning och värm på den varma plattan tills den första bubblan kommer till ytan.
- Häll soppan i en termos. Du kan även dricka soppan kall, då kan du kyla den först förrän du lägger den i en termos.
![Hallon- och vaniljsoppa](/uploads/_1200x1808_crop_center-center_82_line/hallonsoppa2.jpg 1200w, /uploads/_2400x3616_crop_center-center_61_line/hallonsoppa2.jpg 2400w, /uploads/_992x1494_crop_center-center_82_line/hallonsoppa2.jpg 992w, /uploads/_1984x2989_crop_center-center_61_line/hallonsoppa2.jpg 1984w, /uploads/_768x1157_crop_center-center_60_line/hallonsoppa2.jpg 768w, /uploads/_1536x2314_crop_center-center_45_line/hallonsoppa2.jpg 1536w, /uploads/_576x868_crop_center-center_60_line/hallonsoppa2.jpg 576w, /uploads/_1152x1736_crop_center-center_45_line/hallonsoppa2.jpg 1152w)