• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Hallon-lakritswienerbröd

Hallon-lakritswienerbröd
Max 45 min

Ingredienser


12 stycken


500 g
smördegsplattor
200 g
kvarg
1
ägg
1/2 dl
socker
200 g
hallon
2 tsk
lakritspulver
1
ägg (för pensling)
pudersocker för dekorering

Så gör du


  1. Låt smördegen tina.
  2. Rör ihop kvarg, ägg och socker. Tillsätt hallon och lakritspulver.
  3. Skär smördegsplattor till kvadrater och forma enligt smak. Pensla med ägg och lägg fyllning i mitten.
  4. Grädda i 180 grader i cirka 15–20 minuter.
  5. Låt wienerbröden svalna och dekorera med pudersocker.
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Hallon-lakritswienerbröd

Detta kan intressera dig

Kanelbullar med emmer och lantvete

Recept

Emmergröt med smak av morotskaka

Recept

Grillad tempeh med jordnötssås

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet