Gulasch
Ingredienser
1 | lök |
1 | vitlöksklyfta |
300 g | kött av nöt, t.ex. ytterstek, hörnstek eller framrygg (högrev) |
1 msk | olja |
1 msk | paprika, mald |
1/3 tsk | kummin |
1 tsk | salt |
2 msk | tomatpuré |
1 krm | svartpeppar |
5 dl | vatten |
½ | köttbuljongtärning |
1 | paprika |
1–2 | morötter |
4 | potatisar |
2 msk | crème fraiche |
Till servering |
|
---|---|
crème fraiche | |
bröd | |
bitar av kål (kan uteslutas) |
Gör så här
- Finhacka löken.
- Hetta upp olja i en vid kastrull eller gryta. Bryn köttet på hög värme.
- Sänk värmen och tillsätt lök, pressad vitlök, kryddor och tomatpuré. Fräs en stund under omrörning.
- Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka på svag värme cirka 2 timmar eller tills köttet känns mört.
- Skala potatis och morot. Skär potatis, morot och paprika i bitar. Tillsätt bitarna i grytan och låt koka cirka 15 minuter.
- Rör ner crème fraichen.
- Servera med en klick crème fraiche, bröd och eventuellt bitar av kål som tilltugg.
Hela familjen kan hjälpas åt att att laga gulasch.
