Grundrecept vegetarisk bolognese
                        
                            
                        
                        Max 45 min
                    
                                Ingredienser
4 portioner
1
 gul lök
                    1
 morot
                    1 bit
 palsternacka
                    1 bit
 rotselleri
                    2 msk
 olja
                    2
 vitlöksklyftor
                    1 krm
 chiliflakes
                    2 msk
 tomatpuré
                    500 g
 tomatkross
                    1 dl
 vatten
                    1 tsk
 farinsocker
                    2 tsk
 balsamvinäger
                    2 tsk
 basilika
                    1 tsk
 oregano
                    salt och peppar
                    Så gör du:
- Skala och finhacka lök och skala och riv rotfrukterna grovt.
 - Stek lök och rotfrukter i olja tills de blivit mjuka.
 - Tillsätt tomatpuré, chiliflakes och vitlök och låt steka några minuter till.
 - Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
 - Låt koka i 15 minuter så rotfrukterna behåller lite tuggmotstånd.
 - Tillsätt valfritt protein och låt koka en stund till.
 - Servera till pasta.