Grundrecept på rulltårta
Ingredienser
4
ägg
1 dl
socker
¾ dl
vetemjöl
¾ dl
potatismjöl
½ tsk
bakpulver
Fyllning
Sylt, bär eller konserverad frukt, till exempel persika, päron
Vispgrädde till servering
Så gör du
- Ställ ugnen på 225 grader. Beklä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner dem genom ett mjölsikt i äggskummet, blanda om försiktigt.
- Bred ut smeten på plåten och grädda i mitten av ugnen cirka 7–10 minuter. Slå försiktigt upp på ett sockrat smör- eller bakplåtspapper.
- Bred ut av önskad fyllning på det färdiga tårtbottnet. Rulla ihop från långsidan. Låt stå kallt, helst över natten.
- Vispa grädden, spritsa på tårtan.
![Grundrecept på rulltårta](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/45_D2A7771.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/45_D2A7771.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/45_D2A7771.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/45_D2A7771.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/45_D2A7771.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/45_D2A7771.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/45_D2A7771.jpg 1152w)