• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Grönsallad med stekt kalvbräss och dragonmajonnäs

Grönsallad med stekt kalvbräss och dragonmajonnäs
Över 60 min

Ingredienser


4 portioner


Beredning av kalvbräss

Cirka 500 g
kalvbräss

Stekt kalvbräss

Cirka 500 g
kalvbräss
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
Salt, peppar

Eller panerad kalvbräss

Cirka 500 g
kalvbräss
2
ägg
1 dl
mjöl
1 dl
skorpsmulor
Salt, peppar
Smör och olja

Dragonmajonnäs

2
äggulor
1 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
fransk senap
2 dl
rybsolja
4 kvistar
färsk dragon eller
1 tsk
torkad dragon
1/2 tsk
salt
1 krm
nymalen vitpeppar

Salladstillbehör

1 kruka
grönsallad
200 g
kokta gröna bönor
100 g
mangold eller spenat
Tillredd kalvbräss
Dragonmajonnäs

Beredning av kalvbräss


  1. Lägg kalvbrässen i en skål med kallt vatten och låt ligga i cirka två timmar.
  2. Ta upp brässen, lägg i en kastrull med saltat vatten och koka i cirka 20 minuter.
  3. Låt svalna och dra av hinnor och fettbitar. Skär i cirka 2x2 cm stora bitar.

Stekt kalvbräss


  1. Värm olja i en stekpanna. Lägg i krossad vitlök.
  2. Stek kalvbrässbitarna i cirka 2 minuter och smaka av med salt och peppar.

Panerad kalvbräss


  1. Dubbelpanering: Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik. Blanda mjölet med salt och peppar i en djup tallrik. Häll skorpsmulor i en tredje tallrik. Vänd kalvbrässbitarna i mjölet, sen i ägget och sist i skorpsmulorna.
  2. Stek gyllenbruna i smör och olja, några minuter på var sida.

Dragonmajonnäs


  1. Vispa ihop två äggulor, citronjuice och senap i en skål.
  2. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Vispa för hand eller med en elvisp.
  3. Hacka dragonen och rör ner den, salt och peppar i majonnäsen. Låt stå kallt en stund.

Salladstillbehör


  1. Strimla sallad och mangold, placera på tallrikar med bönor, kalvbräss och dragonmajonnäs.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Sallad
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Grönsallad med stekt kalvbräss och dragonmajonnäs

Detta kan intressera dig

Mjuk pepparkaka från Marthas kokbok

Recept

Pankopanerad fisk med beurre blanc & dillolja

Recept

Marthaförbundets undervisning i skolor 2025

Marthaförbundets rådgivare erbjuder en rad inspirerande föreläsningar och kurser riktade till skolor. Boka till din grupp redan idag! Vissa av kurserna är kostnadsfria och för övriga tas ut ett arv...

Nyheter

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet