• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Grönsallad med stekt kalvbräss och dragonmajonnäs

Grönsallad med stekt kalvbräss och dragonmajonnäs
Över 60 min

Ingredienser


4 portioner


Beredning av kalvbräss

Cirka 500 g
kalvbräss

Stekt kalvbräss

Cirka 500 g
kalvbräss
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
Salt, peppar

Eller panerad kalvbräss

Cirka 500 g
kalvbräss
2
ägg
1 dl
mjöl
1 dl
skorpsmulor
Salt, peppar
Smör och olja

Dragonmajonnäs

2
äggulor
1 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
fransk senap
2 dl
rybsolja
4 kvistar
färsk dragon eller
1 tsk
torkad dragon
1/2 tsk
salt
1 krm
nymalen vitpeppar

Salladstillbehör

1 kruka
grönsallad
200 g
kokta gröna bönor
100 g
mangold eller spenat
Tillredd kalvbräss
Dragonmajonnäs

Beredning av kalvbräss


  1. Lägg kalvbrässen i en skål med kallt vatten och låt ligga i cirka två timmar.
  2. Ta upp brässen, lägg i en kastrull med saltat vatten och koka i cirka 20 minuter.
  3. Låt svalna och dra av hinnor och fettbitar. Skär i cirka 2x2 cm stora bitar.

Stekt kalvbräss


  1. Värm olja i en stekpanna. Lägg i krossad vitlök.
  2. Stek kalvbrässbitarna i cirka 2 minuter och smaka av med salt och peppar.

Panerad kalvbräss


  1. Dubbelpanering: Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik. Blanda mjölet med salt och peppar i en djup tallrik. Häll skorpsmulor i en tredje tallrik. Vänd kalvbrässbitarna i mjölet, sen i ägget och sist i skorpsmulorna.
  2. Stek gyllenbruna i smör och olja, några minuter på var sida.

Dragonmajonnäs


  1. Vispa ihop två äggulor, citronjuice och senap i en skål.
  2. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Vispa för hand eller med en elvisp.
  3. Hacka dragonen och rör ner den, salt och peppar i majonnäsen. Låt stå kallt en stund.

Salladstillbehör


  1. Strimla sallad och mangold, placera på tallrikar med bönor, kalvbräss och dragonmajonnäs.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Sallad
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Grönsallad med stekt kalvbräss och dragonmajonnäs

Detta kan intressera dig

Stjärnkockarna i Lovisa

Andelslaget Varuboden-Osla bjuder via Ungmartha på en kostnadsfri matlagningskurs i Lovisa för barn i åldern 8-12 år - Stjärnkockarna!

Välj lokalt, förändra globalt - Marthaförbundets valteser inför 2025

Genom att prioritera lokala lösningar och hållbara konsumtionsmönster bygger vi ett samhälle som är motståndskraftigt, tryggt och aktivt bidrar till att minska vår negativa påverkan på planeten.

Nyheter

Känner du oro för din ekonomi? 5 tips för att minska den!

Att oroa sig för sin ekonomi har blivit allt vanligare. Till viss del kan oro vara nyttigt för oss, eftersom oron ofta får oss att ta tag i saker. Men oro påverkar också vår sömn, ork och vårt psyk...

Ekonomi

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet