• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Grönsallad med stekt kalvbräss och dragonmajonnäs

Grönsallad med stekt kalvbräss och dragonmajonnäs
Över 60 min

Ingredienser


4 portioner


Beredning av kalvbräss

Cirka 500 g
kalvbräss

Stekt kalvbräss

Cirka 500 g
kalvbräss
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
Salt, peppar

Eller panerad kalvbräss

Cirka 500 g
kalvbräss
2
ägg
1 dl
mjöl
1 dl
skorpsmulor
Salt, peppar
Smör och olja

Dragonmajonnäs

2
äggulor
1 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
fransk senap
2 dl
rybsolja
4 kvistar
färsk dragon eller
1 tsk
torkad dragon
1/2 tsk
salt
1 krm
nymalen vitpeppar

Salladstillbehör

1 kruka
grönsallad
200 g
kokta gröna bönor
100 g
mangold eller spenat
Tillredd kalvbräss
Dragonmajonnäs

Beredning av kalvbräss


  1. Lägg kalvbrässen i en skål med kallt vatten och låt ligga i cirka två timmar.
  2. Ta upp brässen, lägg i en kastrull med saltat vatten och koka i cirka 20 minuter.
  3. Låt svalna och dra av hinnor och fettbitar. Skär i cirka 2x2 cm stora bitar.

Stekt kalvbräss


  1. Värm olja i en stekpanna. Lägg i krossad vitlök.
  2. Stek kalvbrässbitarna i cirka 2 minuter och smaka av med salt och peppar.

Panerad kalvbräss


  1. Dubbelpanering: Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik. Blanda mjölet med salt och peppar i en djup tallrik. Häll skorpsmulor i en tredje tallrik. Vänd kalvbrässbitarna i mjölet, sen i ägget och sist i skorpsmulorna.
  2. Stek gyllenbruna i smör och olja, några minuter på var sida.

Dragonmajonnäs


  1. Vispa ihop två äggulor, citronjuice och senap i en skål.
  2. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Vispa för hand eller med en elvisp.
  3. Hacka dragonen och rör ner den, salt och peppar i majonnäsen. Låt stå kallt en stund.

Salladstillbehör


  1. Strimla sallad och mangold, placera på tallrikar med bönor, kalvbräss och dragonmajonnäs.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Sallad
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Grönsallad med stekt kalvbräss och dragonmajonnäs

Detta kan intressera dig

Har du flyttat till eget hem? Här är 7 saker att känna till

Kanske sitter du just nu i din första egna lägenhet och försöker förstå hur allt ska fungera. Att flytta och bo på egen hand innebär en hel del nytt ansvar – men också möjligheter att lära dig mass...

Ekonomi

Nytt beredskapsprojekt för Marthaförbundet under 2025-26

Projektet "Beredskap och ansvar - kvinnors kriskunskaper i användning" finansieras av Lotta Svärd Stiftelsen. Projektets målsättning är att stärka kvinnor i att agera ansvarsfullt vid kriser.

Hushåll

Tips: så hjälper du en äldre anhörig i vardagen

Allt fler finländare befinner sig i situationen att de i vardagen hjälper en äldre anhörig. Här samlar vi praktiska tips för att underlätta.

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet