Grönsaksgratinerad gös
Ingredienser
500 g (4 filéer)
gösfilé
Citronpeppar
2
potatisar
1
moroten
1 bit
purjo eller vårlök
1 msk
olja
1 dl
torrt vitt vin
Så gör du
- Avlägsna fiskens ben och rada filéerna i en ugnsform (i stället för gös kan du också använda någon annan ljus fisk). Strö citronpeppar på fiskarna.
- Riv potatisarna och moroten med ett grovt rivjärn. Hacka löken.
- Badda de rivna grönsakerna i en panna, tillsätt det vita vinet. Låt inte grönsakerna bli helt mjuka. Ös grönsakerna på fiskarna.
- Stek i ugn i 200 grader i cirka 10 minuter.
![Grönsaksgratinerad gös](/uploads/Recept/_1200x800_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x1600_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x661_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x1322_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x512_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1024_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x384_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x768_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1152w)