Grönkålspaj med nötter
Ingredienser
6–8 portioner
Pajdeg |
|
---|---|
100 g | margarin |
100 g | kvarg |
1 dl | vetemjöl |
1 dl | speltmjöl |
Fyllning |
|
---|---|
250 g | färsk grönkål |
3 | rödlökar |
1 msk | olja |
½ tsk | salt |
½ krm | vitpeppar |
½ tsk | torkad timjan |
2 dl | riven mager ost |
1–2 dl | grovhackade nötter, till exempel valnötter |
Äggstanning |
|
---|---|
3 | ägg |
2 dl | matlagningsgrädde |
1 dl | mjölk |
Så gör du
- Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en skål. Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga med en gaffel och ställ i kylen en stund.
- Grovhacka grönkålen, koka den några minuter och låt den rinna av. Skala och skär löken i ringar och fräs den en stund i olja tillsammans med kålen. Krydda.
- Förgrädda pajbottnet i 200 graders ugnsvärme i cirka 10 minuter.
- Fyll pajen med kålblandningen samt riven ost och häll på äggstanningen. Strö på nötter. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen cirka 35 min.
