• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Grillad benmärg och panerad kalvbräss med dragonmajonnäs

Grillad benmärg och panerad kalvbräss med dragonmajonnäs

Ingredienser


4 portioner


Grillad benmärg

4
märgben, 5-6 cm långa
1 knippe
timjan
4
skivor surdegsbröd
1/2
citron
Olivolja
Flingsalt, svartpeppar

Panerad kalvbräss

Cirka 500 g
kalvbräss
2
ägg
1 dl
mjöl
1 dl
skorpsmulor
Salt och peppar
Smör och olja

Dragonmajonnäs

2
äggulor
1 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
fransk senap
2 dl
rypsolja
4 kvistar
färsk dragon eller 1 tsk torkad dragon
1/2 tsk
salt
1 krm
nymalen vitpeppar

Grillad benmärg


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg märgbenen med snittsidan upp i en liten ugnsfast form. Pensla med lite olja, strö över salt och timjan. Sätt in i ugnen i 15–20 minuter. Märgen ska börja släppa lite från benet.
  3. Rosta bröd i en grillpanna.
  4. Bred märgen på det varma brödet, pressa över lite citronsaft och strö över flingsalt.

Panerad kalvbräss


  1. Lägg kalvbrässen i en skål med kallt vatten i cirka två timmar.
  2. Ta upp brässen och koka i cirka 20 minuter i saltat vatten. Låt svalna och dra av hinnorna. Skär i cirka 2x2 cm stora bitar.
  3. Dubbelpanering: Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik. Blanda mjölet med salt och peppar i en djup tallrik. Häll även skorpsmulor i en djup tallrik. Vänd kalvbbrässbitarna först i mjölet, sen i ägget och sist i skorpsmulor.
  4. Stek gyllenbruna i smör och olja, några minuter på var sida. Servera med dragonmajonnäs.

Dragonmajonnäs


  1. Vispa ihop äggulor, citronjuice och senap i en skål.
  2. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Vispa för hand eller med en elvisp.
  3. Hacka dragonen och rör i den, salt och peppar. Låt stå kallt en stund.



Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Grillat
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Grillad benmärg och panerad kalvbräss med dragonmajonnäs

Detta kan intressera dig

Cirkulär i vardagen för lågstadiet

Med hjälp av arbetsbladen “Bli en cirkulär detektiv” och “Cirkulärbingo” kan eleverna identifiera och utföra handlingar som har betydelse för att bli mer cirkulär i vardagen. Man kan antingen ta de...

Äppelkompott & pannacotta med gräddfil

Recept

Lucka 3: Ungmarthas julkalender

Under dessa förkylningstider är det bra att vara förberedd och göra det lilla extra man kan för att hålla sig frisk och kry under hela december månad. Denna hälsodryck innehåller många bra vitamine...

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet