• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Grillad benmärg och panerad kalvbräss med dragonmajonnäs

Grillad benmärg och panerad kalvbräss med dragonmajonnäs

Ingredienser


4 portioner


Grillad benmärg

4
märgben, 5-6 cm långa
1 knippe
timjan
4
skivor surdegsbröd
1/2
citron
Olivolja
Flingsalt, svartpeppar

Panerad kalvbräss

Cirka 500 g
kalvbräss
2
ägg
1 dl
mjöl
1 dl
skorpsmulor
Salt och peppar
Smör och olja

Dragonmajonnäs

2
äggulor
1 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
fransk senap
2 dl
rypsolja
4 kvistar
färsk dragon eller 1 tsk torkad dragon
1/2 tsk
salt
1 krm
nymalen vitpeppar

Grillad benmärg


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg märgbenen med snittsidan upp i en liten ugnsfast form. Pensla med lite olja, strö över salt och timjan. Sätt in i ugnen i 15–20 minuter. Märgen ska börja släppa lite från benet.
  3. Rosta bröd i en grillpanna.
  4. Bred märgen på det varma brödet, pressa över lite citronsaft och strö över flingsalt.

Panerad kalvbräss


  1. Lägg kalvbrässen i en skål med kallt vatten i cirka två timmar.
  2. Ta upp brässen och koka i cirka 20 minuter i saltat vatten. Låt svalna och dra av hinnorna. Skär i cirka 2x2 cm stora bitar.
  3. Dubbelpanering: Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik. Blanda mjölet med salt och peppar i en djup tallrik. Häll även skorpsmulor i en djup tallrik. Vänd kalvbbrässbitarna först i mjölet, sen i ägget och sist i skorpsmulor.
  4. Stek gyllenbruna i smör och olja, några minuter på var sida. Servera med dragonmajonnäs.

Dragonmajonnäs


  1. Vispa ihop äggulor, citronjuice och senap i en skål.
  2. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Vispa för hand eller med en elvisp.
  3. Hacka dragonen och rör i den, salt och peppar. Låt stå kallt en stund.



Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Grillat
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Grillad benmärg och panerad kalvbräss med dragonmajonnäs

Detta kan intressera dig

Ordförande Mia Hafréns tal på årsmötet 2025

Marthaförbundets ordförande Mia Hafrén öppnade årsmötet i Mariehamn med ett tal. Här kan du läsa hela.

Nyheter

Årets marthagärningar delades ut i Mariehamn

På Marthaförbundets årsmöte lördagen den 17 maj delades två utmärkelser ut: årets martha och årets marthaförening. Titlarna ges till personer och föreningar som med engagemang, kreativitet och driv...

Marthaförbundet

Speltgranola

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet