• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Grillad aubergine med feta och rödbetsquinoa

Grillad aubergine med feta och rödbetsquinoa
Max 60 min

Ingredienser


4 portioner


Ingredienser

2
auberginer
1/2 dl
olja
2
vitlöksklyftor
2 kvistar
basilika
2 kvistar
mynta
1 tsk
salt

Picklade vinbär

1 dl
socker
1/2 dl
ättika
2 dl
vatten
200 g
vinbär

Fetaoströra

150 g
fetaost
300 g
grekisk yoghurt
salt
peppar

Rödbetsquinoa

3 dl
inhemsk quinoa
3 msk
olja
1–2
rödbetor
salt
peppar

Topping

1 dl
hackade nötter och frön
mynta

Picklade vinbär


  1. Blanda socker, ättika och vatten i en glasburk. Rör om tills sockret löst sig. Häll i vinbären och låt dra medan resterande tillbehör tillreds.

Fetaoströra


  1. Mosa fetaosten med en gaffel i en skål. Tillsätt yoghurt och rör om. Smaka av med salt och peppar.

Redbetsquinoa


  1. Lägg quinoa i en sil och skölj med vatten. För över quinoan i en skål och täck med vatten och 2 msk olja. Låt stå 5–10 minuter och riv rödbetan.
  2. Häll av vattnet och rosta quinoan i en stekpanna på medeltemperatur cirka 10 minuter. Rör om under hela rostningen.
  3. Tillsätt 1 msk olja i en anna stekpanna och häll över den rivna rödbetan. Stek rödbetan cirka 5 minuter varefter den blandas med quinoan.
  4. Krydda rödbetsquinoan med salt och peppar och tillsätt några matskedar vatten om quinoan fortfarande känns hård.

Grillad aubergine


  1. Halvera auberginen på längden och skär ett rutmönster i snittytan. Mixa olja, vitlök, örter och salt med stavmixer. Pensla auberginen med örtoljan och grilla först snittytan tills den får färg. Vänd sedan auberginen och grilla 10–15 minuter på indirekt värme. Pensla med mer örtolja under grillningen.
  2. Servera auberginen med rödbetsquinoa och fetaoströra. Toppa med picklade vinbör, hackade nötter och mynta.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Spannmål
  • Örter
  • Mattraditioner
  • Midsommar
  • Specialkost
  • Vegetariskt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Grillad aubergine med feta och rödbetsquinoa

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet