• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Gravad regnbågsforell

Ingredienser


1 kg
regnbågsforell, helst mellanbit
2–3 tsk
vitpepparkorn
½ dl
salt
2 msk
socker
1
dillknippe

Så gör du


  1. Är forellen djupfryst, låt den halvtina.
  2. Skär ut den i två benfria filéer, låt skinnet sitta kvar. Torka av filéerna med hushållspapper.
  3. Stöt pepparkornen grovt och blanda dem med salt och socker.
  4. Strö en del av saltblandningen på ett djupt fat, tillsammans med lite hackad dill. Lägg ner den ena forellsidan med köttsidan upp, strö på hälften av saltblandningen och rikligt med dill.
  5. Lägg den andra forellsidan ovanpå med köttsidan ner.
  6. Strö till sist över resten av saltblandningen och dillen. Täck fatet och ställ kallt 2 dygn. Vänd fiskfiléerna ett par gånger under tiden.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Kött, vilt
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Påsk
  • Midsommar
  • Jul
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Svåra ord i receptet? Här är vår ordlista!

Att läsa recept kan ibland väcka osäkerhet: "Vad betyder det här nu igen?" Här är några vanliga matlagningsbegrepp som gör det lättare att följa recepten.

Hushåll

Förbundsnytt: Januari 2025

Årets första Förbundsnytt bjuder på spännande nyheter! Nya säsongsrätter i receptbanken, tips för föreningarnas årsrapportering och ett kostnadsfritt nyhetsbrev för bättre vardagsekonomi. Dessutom ...

Nyheter

Smörgåsar

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet