• Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Projekt & kampanjer
    • Martha 120
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Visa alla
  • Kontakt
    • Kontaktuppgifter
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Gravad lax

Ingredienser


Ingredienser

  • Lax: 1 kg lax, helst mellanbit
  • 2–3 tsk vitpepparkorn
  • ½ dl salt
  • 2 msk socker
  • 1 dillknippe
  • Sik: 1 kg sikfiléer, 2 st. filébitar
  • 2 msk grovt salt
  • ½ msk socker
  • 20 vitpepparkorn
  • Dill
  • Om man tycker: 10 kryddpepparkorn eller 2 matskedar senapsfrön eller pepparmix istället för vit- och kryddpeppar

Anvisningar

Är laxen djupfryst, låt den halvtina. Skär ut den i två benfria filéer, låt skinnet sitta kvar. Torka av filéerna med hushållspapper. Stöt pepparkornen grovt och blanda dem med salt och socker. Strö en del av saltblandningen på ett djupt fat, tillsammans med lite hackad dill. Lägg ner den ena laxbiten med köttsidan upp, strö på hälften av saltblandningen och rikligt med dill. Lägg den andra laxsidan ovanpå med köttsidan ner. Strö till sist över resten av saltblandningen och dillen. Täck fatet och ställ kallt 2 dygn. Vänd laxen ett par gånger under tiden.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Kött, vilt

Detta kan intressera dig

Grön smoothie

Grön smoothie

Recept
Smörrebröd med böckling

Smörrebröd med böckling

Recept
Smörrebröd med rödbeta och svamp

Smörrebröd med rödbeta och svamp

Recept
Konservering

Konservering

Hushåll | Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2019
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Marthaåret 2019
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Uppdrag Z
  • Integritetspolicy
© 2019 Marthaförbundet